Biblioteques, Arxius i Museus

EXPERT LINE té una acreditada experiència en la distribució, disseny i equipament de tot tipus d'edificis i institucions culturals. Des biblioteques, a arxius o museus.

EXPERT LINE gaudeix de l'exclusivitat de distribució de les marques líders de fabricants de prestatgeries i arxius compactes rodants per a l'optimització d'espais per als usuaris i per als que gestionen els arxius, museus i biblioteques. A més compta també amb mobiliari especialitzat per a biblioteques, incloent tots els complements i accessoris.

EXPERT LINE ofereix una eina perfecta per a un ús intel·ligent dels recursos culturals que es volen emmagatzemar. En els museus per exemple, tan sols s'exposen entre un 1% i un 5% de la totalitat dels seus col·leccions, la resta dels fons romanen en magatzems les instal·lacions de les quals han de gaudir de qualitats òptimes per a la correcta preservació. Pel que fa als arxius, cal un disseny estructural racional, una distribució i gestió dels espais de manera ergonòmica i estètica, perquè l'accés als mateixos sigui còmode i eficaç, obtenint així un veritable aprofitament del coneixement que aquestes institucions culturals atresoren .

Amb més de 50 anys d'experiència, EXPERT LINE és un referent en el sector de biblioteques, arxius i museus atès que coneix i comprèn les característiques de cada un d'aquests espais i ofereix solucions optimitzades amb el mobiliari adequat per satisfer les necessitats actuals dels usuaris. A més investiga les futures necessitats per adaptar-s'hi.

Un clar exemple són les biblioteques atès que han patit una sèrie de grans transformacions en tot tipus d'àmbits, precipitant una clara evolució i millora dels seus serveis i de les seves instal·lacions, sempre adaptant-se i incorporant les noves tecnologies. Les biblioteques han evolucionat al que es coneix pel tercer espai.

L'ús i les funcions tradicionals de les biblioteques de lectura i consulta s'han vist ja superades per un ús més lúdic, més informal, més social, un punt de trobada, de reunió, d'intercanvi social i que busca i consulta informació (digital) de forma virtual. Podem afirmar que les taules, llums i cadires, i els prestatges amb els llibres i revistes per donar servei no són suficients per resoldre les necessitats dels usuaris de les biblioteques, és per això que han hagut de cedir part del seu espai i de la seva importància a zones infantils amb coixins i cadires i taules adaptades, a àrees de materials audiovisuals, amb CD, DVD, vídeos, i els equips específics per al seu ús; i, sobretot, ordinadors per a la consulta als catàlegs automatitzats i l'accés a Internet. EXPERT LINE comprèn i ofereix solucions innovadores per adaptar els espais a les noves tats, per exemple molt aviat podrem veure parcs de lectors de e-books per a la lectura de llibres digitals.